+40 758 917 088 info@directia-i-a.ro

Clubul Sportiv "Direcția I-a"

Poligon

Activitaţile se desfăşoară în Poligoane de tir autorizate Outdoor și Indoor din – Cluj Napoca și Ludus.

Instructori

Clubul noastru vă pune la dispoziţie instructori bine pregatiti si experimentaţi. Siguranţa şi competenţa sunt elementele cheie care ne definesc activităţile.

Tirul este un sport care dezvolta capacitatea de concentrare, imbunatateste echilibrul mental si coordonarea. Poate fi inceput la orice varsta si se poate merge catre performanta chiar daca practicarea lui incepe la varsta adulta.

Luni-Miercuri-Vineri – Şedinţă de tragere cu armamentul clubului

Curs pe linie de arme şi muniţii Seria I În perioada 28.01.2018-07.02.2018

Curs pe linie de arme şi muniţii Seria II În perioada 15.03.2018-25.03.2018

Începe Curs de Instructori de Tir Sportiv Seria I/2018 în perioada 30.03.2018

Cursuri de acordarea primului ajutor susținut de specialiști din cadrul Consiliului Național Român de Resuscitare

Înscrierile se fac în continuare!

EVENIMENTE

CURSURI PE LINIE DE ARME ŞI MUNIŢIE

Şedinţă de tragere cu armamentul clubului 

Curs pe linie de arme şi muniţii Seria I În perioada 28.01.2018-07.02.2018

Curs pe linie de arme şi muniţii Seria II În perioada 15.03.2018-25.03.2018

Începe Curs de Instructori de Tir Sportiv Seria I/2018 în perioada 30.03.2018-30.10.2018

Cursuri de acordarea primului ajutor susținut de specialiști din cadrul Consiliului Național Român de Resuscitare

 

ŞEDINŢE DE TRAGERE CU ARMAMENTUL CLUBULUI

– Sedinte de tragere Înscrierile se fac telefonic în baza unui criteriu de minimum 4 participanţi la tragere. Pentru grupuri organizate şedinţele se pot organiza in fiecare zi de miercuri, joi sau vineri a lunii in curs.

ŞEDINŢE DE TRAGERE CU ARCUL

– Serie completă Înscrierile se fac telefonic în baza unui criteriu de minimum 4 participanţi la tragere. Pentru grupuri organizate (team building-uri) şedinţele se pot organiza in fiecare zi de miercuri, joi sau vineri a lunii in curs.

VÂNĂTOARE

Clubul nostru vă oferă posibilitatea reglajului armamentului Dumneavoastră de vânătoare. Distanţele de reglaj sunt între 100 m şi 300 m. Informează-te

ARMAMENT

ARC TRADIŢIONAL Utilizat în concursurile de tir sportiv şi pentru agrement

PUŞCĂ CALIBRU 22 LR (5.6 mm) CARABINA CALIBRU 308 W MAG CALIBRU 223

PISTOL CALIBRU 22LR (GSG-German Sport Guns,CZ Kadet, H&K) PISTOL CALIBRU 7,65mm (Walter, Manurhin, H&K, CZ 25) PISTOL CALIBRU 9mm (Sig Sauer 226/ Sig Sauer X Five, Gran Pawer Excalibur, Glok, H&K) PISTOL CALIBRU 357 Mg (Revolver S&W) PISTOL CALIBRU 45mm (Ruger 1911, Glok 45)

PUŞCĂ CALIBRU 12/75 ALICE Utilizată pentru trageri la talere.

INSTRUCȚIUNI DE SECURITATE ȘI CONDUITĂ

  • Accesul tuturor persoanelor în spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea Clubul de Tir Sportiv Direcția I-a se va face numai cu un însoţitor desemnat din partea personalului clubului. Persoanele care urmează să participe la şedinţa de tragere sunt însoţite doar de instructor în poligon până la aliniamentul de tragere. Tragerile se execută numai în prezenţa şi sub supravegherea instructorului.
  • Trăgătorului îi este alocată o singură linie de tragere. Este interzisă folosirea oricărei alte linii de tragere decât cea alocată, indiferent dacă aceasta este liberă sau nu.
  • Pe parcursul şedinţei de tragere, este obligatorie purtarea de către trăgători a echipamentului de protecţie compus din căşti de protecţie (antifoane) şi ochelari de protecţie.
  • Instructorul coordonează întreaga activitate desfăşurată în cadrul şedinţei de tragere, iar trăgătorul este obligat să respecte comenzile acestuia.
  • Încarcaţi – La această comandă trăgătorul alimentează cu muniţie încărcătorul pistolului de tragere.
  • Armaţi – La această comandă trăgătorul introduce încărcătorul în corpul pistolului, apoi acţionează manşonul de încărcare (armare), astfel încât primul cartuş va fi alimentat.
  • Se poate trage – La această comandă trăgătorul poate executa foc asupra ţintei, pe direcţia liniei de tragere care i-a fost alocată.
  • Încetaţi–Descărcaţi – La această comandă manşonul pistolului rămâne deschis la capăt de cursă, se scoate încărcătorul, urmând ca pistolul să fie aşezat pe masa alocată liniei de tragere, în poziţia cu ţeava îndreptată spre ţintă.

  • Pe durata efectuării manevrelor cu pistolul pe linia de tragere, trăgătorul trebuie să ţină pistolul îndreptat cu ţeava înspre ţintă, cu degetul arătător în prelungirea gărzii trăgaciului. Numai la comanda “FOC” se acţionează trăgaciul.
  • Este interzisă întoarcerea armei de către trăgător spre direcţiile spate şi laterale, faţă de direcţia de tragere, chiar dacă arma este descărcată.
  • După ultimul foc, sau când se primesc comenzile: “ÎNCETAŢI FOCUL” sau “ÎNCETAŢI – DESCĂRCAŢI”, trăgătorii se asigură că nu mai au cartuş în camera de încărcare, urmând să depună arma pe masă cu ţeava orientată spre direcţia de tragere (spre ţintă). Încărcătorul va fi scos şi se va prezenta armamentul pentru control instructorului tragerii, după care arma se depune în siguranţă pe masă.
  • În cazul în care apare un incident pe parcursul şedintei de tragere, trăgătorul semnalizează prin ridicarea mâinii libere şi anunţă vocal: “INCIDENT” la linia care i-a fost alocată, rămânând pe poziţie.
  • Incidentele apărute pe timpul tragerii (rateu, dubla alimentare etc.) se remediază pe linia de tragere numai de către instructorul tragerii, menţinând permanent arma îndeptată cu ţeava către axul poligonului.
  • Remedierea defecţiunilor la armamentul cu care se execută tragerea se face în afara incintei tehnice a poligonului, numai după ce acesta a fost descărcat şi asigurat, în prezenţa instructorului tragerii.

În Poligonul de Tir sunt interzise:

  • introducerea de arme şi muniţii care nu sunt autorizate şi înregistrate;
  • introducerea şi consumul de băuturi alcoolice;
  • introducerea şi consumul de droguri sau medicamente ale căror efecte sunt de natură să afecteze securitatea tragerii;
  • accesul persoanelor aflate sub efectul băuturilor alcoolice, al substanţelor halucinogene, psihotrope sau al medicamentelor ale căror efecte sunt de natură să afecteze securitatea tragerii;
  • accesul persoanelor care se afă într-o stare avansată de oboseală sau suferă de o afecţiune temporară care poate genera o stare de pericol în condiţiile folosirii armelor şi muniţiilor;
  • accesul persoanelor care prezintă semne de instabilitate sau labilitate psihică;
  • îndreptarea armelor încărcate asupra persoanelor, lateral şi spre spatele poligonului;
  • lăsarea armamentului încărcat nesupravegheat, chiar şi pentru intervale scurte de timp;
  • simulările de “ochire” sau îndreptarea armei către colegi sau alte persoane – inclusiv propria persoană – chiar dacă arma este descărcată;
  • executarea tragerilor când personalul de întreţinere se află în câmpul de tragere (la ţinte);
  • accesul în zona de tragere şi de siguranţă a oricărei persoane pe timpul executării tragerilor;
  • fumatul în zona de tragere şi producerea de zgomote;
  • accesul în zona de tragere cu câini sau alte animale;
  • fumatul la mai puțin de 15 m de aliniamentul de tragere

Legea 295 modificata prin Legea nr.319-2015

HG 130 2005 ACTUALIZATA

ÎNSCRIERI

ŞEDINŢE INDIVIDUALE DE TRAGERE
Clubul nostru organizează la cerere şedinte de tragere cu armamentul propriu sau închiriat sub coordonarea instructorilor de tir sporiv. In principal aceste şedinţe de tragere se organizeaza pe grupe, în baza unor programări individuale sau de grup. Sună acum!

CURSUL DE INIŢIERE TIR CU ARCUL
In principal este un curs destinat copiilor în vârstă de peste 10 ani care doresc să practice tirul sportiv Durata: 30 zile Descarca Cerere

CURSUL DE INIŢIERE PE LINIE DE ARME ŞI MUNIŢII CONFORM LEGII 295/2004
In principal este un curs destinat persoanelor care doresc si au dreptul conform legii 295/2004 sa obtina autorizatia de cumparare a unei arme letale. Durata: 10 zile.
Contributia la club este de 500 lei si beneficiati de un curs de arme pe linie de arme si munitii.

CONTACT

Mobil:  +40 758 917 088

E-mail: info@directia-i-a.ro

Puteti oferi cei 2%, Clubului Sportiv Directia I-a, pentru promovarea tirului sportiv in randul tinerilor. Descarca Formular 230